Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
20 novoročných predsavzatí, ktoré môžete naozaj dodržať- 4. časť
Zdielať na

20 novoročných predsavzatí, ktoré môžete naozaj dodržať- 4. časť

Nezabúdajte na preventívne prehliadky

1. január. Je v kalendári ešte nejaký iný dátum,kedy si ľudia dávajú predsavzatia? ? Je to deň, kedy si odteraz poviete: „viac šalátov, menej zmrzliny“. Deň, keď sľúbite, že si obnovíte členstvo v posilňovni a budete cvičiť pravidelne. Deň, keď si sľúbite, že prestanete fajčiť (tentoraz nadobro) a naučíte sa meditovať, variť, správne používať zubnú niť a milovať zeleninu. A myslíte to vážne. Ale niekde medzi Novým rokom a jarou sa tieto sľuby porušia. Rodinné a pracovné povinnosti prevážia a splnenie predsavzatia sa odkladá do budúceho roka. Tento rok vyskúšajte trik: Znížte svoje očakávania. Nemôžete prebudovať svoje telo alebo prerobiť svoje zdravie jediným skokom, ale ak urobíte dostatok malých krokov, môžete urobiť veľké kroky smerom k zdravšiemu a šťastnejšiemu novému ja. Týchto 20 tipov – po päť pre telo, tvár, myseľ a celkové zdravie – vás tento nový rok naštartuje na cestu k úspechu, tentoraz naozaj.

Zdraviu stačí, ak:  Začnete vo dvojici

Je ťažšie zachraňovať svoj jedálniček a cvičebný plán, keď váš kamarát láka na hamburger alebo do krčmy namiesto behania. Partnerstvo vám obom pomôže dosiahnuť vaše ciele.

Zdraviu stačí, ak:  Si cez deň krátko pospíte

Nemôžete v noci spať celých sedem až deväť hodín? Nabite svoju energiu krátkym spánkom. Nastavte si budík na 20 až 30 minút a užite si blažené poludňajšie zdriemnutie. Nie však dlhšie, príliš dlhé zdriemnutie počas dňa však môže prerušiť váš nočný spánok.

Zdraviu stačí, ak: Znova navštívite svojho lekára 

Ak ste svojho lekára primárnej starostlivosti dlho nevideli, dohodnite si stretnutie. Diskutujte o svojej hmotnosti, strave a akýchkoľvek problémoch, ktoré máte, a opýtajte sa, aké vyšetrenia – vrátane krvného tlaku, cholesterolu a cukru v krvi – a vakcíny budete potrebovať v nasledujúcom roku.

Zdraviu stačí ak: Častejšie sa napijete

Zostať hydratovaný je dôležitý pre vašu pokožku, ako aj pre vaše celkové zdravie Každé ráno naplňte veľkú fľašu 2,2 litra (asi 9 šálok) vody. Na konci dňa by ste mali vidieť dno.

Cvičte . Vďaka 30-minútovému tréningu každý deň bude vaše telo vyzerať a cítiť sa najlepšie. Cvičenie na začiatku dňa vám pomôže lepšie spať v noci.

Súvisiace články