Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
20 novoročných predsavzatí, ktoré môžete naozaj dodržať- 3. časť
Zdielať na

20 novoročných predsavzatí, ktoré môžete naozaj dodržať- 3. časť

Úzkosť je často výsledkom nahromadeného stresu.

1. január. Je v kalendári ešte nejaký iný dátum,kedy si ľudia dávajú predsavzatia? ? Je to deň, kedy si odteraz poviete: „viac šalátov, menej zmrzliny“. Deň, keď sľúbite, že si obnovíte členstvo v posilňovni a budete cvičiť pravidelne. Deň, keď si sľúbite, že prestanete fajčiť (tentoraz nadobro) a naučíte sa meditovať, variť, správne používať zubnú niť a milovať zeleninu. A myslíte to vážne. Ale niekde medzi Novým rokom a jarou sa tieto sľuby porušia. Rodinné a pracovné povinnosti prevážia a splnenie predsavzatia sa odkladá do budúceho roka. Tento rok vyskúšajte trik: Znížte svoje očakávania. Nemôžete prebudovať svoje telo alebo prerobiť svoje zdravie jediným skokom, ale ak urobíte dostatok malých krokov, môžete urobiť veľké kroky smerom k zdravšiemu a šťastnejšiemu novému ja. Týchto 20 tipov – po päť pre telo, tvár, myseľ a celkové zdravie – vás tento nový rok naštartuje na cestu k úspechu, tentoraz naozaj.

Mysli stačí, ak: Vstanete a zaspievate si.

Nastavte si svoj iPod alebo budík tak, aby vás zobudil vašou obľúbenou skladbou, aby ste si každé ráno začali pohmkávať veselú melódiu. Hudba je skvelý odbúravač stresu, najmä keď počúvate pesničky, ktoré sa vám naozaj páčia.

Mysli stačí, ak: Budete k sebe milý

Predtým, ako každé ráno vyleziete z postele, strávte 20 sekúnd premýšľaním o jednej peknej veci, ktorú pre seba môžete v ten deň urobiť, radia odborníci. Sľúbte si, že zavoláte svojmu najlepšiemu priateľovi, napustíte si horúci kúpeľ alebo si doprajete chutné latté vo vašej obľúbenej kaviarni. Čokoľvek robíte, venujte sa sami sebe aspoň pol hodiny každý deň.

Mysli stačí, ak: Budete správne dýchať 

Keď vás práca alebo deti privádzajú do šialenstva, choďte niekam do ticha, zatvorte oči a počítajte od 10 do nuly, pričom sa pri každom čísle zhlboka nadýchnite. Keď zhlboka dýchate, vaše srdce nemusí tak tvrdo pracovať a vaša myseľ si vydýchne tiež.

Mysli stačí, ak: Zavoláte dobrému priateľovi

Smiech je mocný liečiteľ. Môže upokojiť vašu myseľ a pomôcť uzdraviť vaše telo. Stačí 15 minút "klábosenia" s kamrátkou či kamarátom a má to rovnaký vplyv na zdravie krvných ciev a znižovania krvného tlaku ako 30 minút aerobiku.

Mysli stačí, ak: Zvládnete jednu pózu z jogy.

Joga je dobrá pre telo aj myseľ. Zároveň odbúrava stres a posilňuje svaly. Vyberte si pózu z jogy, ktorá sa vám páči, je upokojujúca, Vydržte v póze niekoľko sekúnd a pocítite, ako stres ustupuje.

Súvisiace články