Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Liečivé potraviny: Týchto 11 jedál zmierňuje príznaky rôznych chorôb
Zdielať na

Liečivé potraviny: Týchto 11 jedál zmierňuje príznaky rôznych chorôb

Zdravé jedlo je liek, ktorý dávame nášmu telu každý deň. Nedokáže vyliečiť to, čo vás trápi, ale niektoré potraviny majú moc upokojiť príznaky a dať vášmu telu vzpruhu, keď máte rôzne choroby alebo zranenia. Pomôžte si týmito liečivými potravinami.

1/11Kuracie Pho-chrípka

Táto vietnamská polievka obsahuje okrem kuracieho mäsa a rezancov tiež obsahuje antivírusovú silu badiánu a protizápalové vlastnosti kardamónu a škorice. Má antioxidanty vo forme plodov goji a semien koriandra. Jalapenos prinášajú vápnik a vitamíny A a C - spolu s korením, ktoré prečistí nos

2/11 Sardinky- zlomeniny

Sardinky možno nie sú najobľúbenejšie ryby, no ich otravné kostičky vám môžu pomôcť rýchlejšie sa zahojiť zlomené kosti. Tieto drobné ryby sú zvyčajne balené v malých plechovkách s vodou, olivovým olejom alebo paradajkovou šťavou a sú plné vápnika a vitamínu D. Majú tiež viac omega-3 mastných kyselín na posilnenie kostí ako väčšina ostatných rýb. Bonus: Sardinky sa chytajú divoké a mladé, čo znamená, že ich hladiny ortuti sú nízke.

3/11Nezrelé banány -hnačka

Zelené banány majú tajnú superschopnosť: sú skvelé pri hnačke. Obsahujú rezistentný škrob, čo znamená, že ho tenké črevo rýchlo neabsorbuje. Namiesto toho tento škrob kŕmi dobré baktérie vo vašom tráviacom trakte a vyháňa zlé baktérie. Banány sú tiež plné elektrolytov, ako je draslík, ktorý vám môže pomôcť nahradiť to, čo ste pri hnačke stratili.

4/11 Med-zápal priedušiek a kašeľ

Med zmierňuje zápaly, tíši bolesť a zabíja baktérie. Je tiež plný protilátok, ktoré bojujú proti vírusovým infekciám. Je nabitý vitamínmi, ako je niacín a vitamín C, a minerálmi, ako je vápnik a železo, pre zdravú dávku energie. Pridajte 2 polievkové lyžice do teplej vody alebo čaju ako prírodný prostriedok na potlačenie kašľa.

5/11 Kimchi-plynatosť a nadúvanie

Toto tradičné kórejské jedlo môže ukončiť vašu plynatosť a nadúvanie. Je to pikantná zmes zeleniny, ako je kapusta napa a reďkovky, ktoré sú fermentované alebo konzervované prírodnými dobrými baktériami. Keď ho zjete, dodá d vašich čriev dobré baktérie, ktoré sa tiež nazývajú probiotiká, a odstráni zlé baktérie, ktoré môžu spôsobiť brušné ťažkosti. Nakladaná kyslá kapusta a kyslé uhorky v našich končinách majú rovnaký účinok: 

6/11Chren-upchaté dutiny

Táto pochutina je všetko, len nie jemná. Keď nastrúhate chren, rozdrvia sa bunky jeho koreňa. Tým sa uvoľnia oleje, ktoré uvoľnia jeho typické teplo. Dokonca aj malý kúsok vám môže spôsobiť slzenie očí a výtok z nosa. To je skvelé, ak máte problémy s dutinami alebo nosom: chren uvoľňuje hlien, ktorý priťahuje baktérie, ak zostane v dutinách príliš dlho. To isté platí pre wasabi, ktoré sa jedáva so sushi.

7/11 Káva- bolesť hlavy

Keď vás bolí hlava, krvné cievy, ktoré vyživujú váš mozog, sa stiahnu, potom sa zväčšia a tlačia na nervy. To spôsobuje pulzovanie v hlave. Kofeín v káve, čiernom čaji a čokoláde spôsobuje, že krvné cievy sa stiahnu. Nepreháňajte to však- bolesti hlavy môžete mať aj vtedy, keď máte v sebe príliš veľa kofeínu.

8/11Kel - rezné poranenie

Malý škrabanec? Rez nožom? Začnite sa liečiť kelom alebo inou tmavou, listovou zeleninou, ako je špenát, brokolica a kapusta a okrúhlica. Majú vysoké množstvo esenciálneho vitamínu K, ktorý pomáha krvným bunkám zoskupovať sa a zrážať sa. Nielenže to zabráni ďalším stratám krvi, chráni aj vašu ranu. Vitamín K tiež pomáha vášmu telu budovať zdravé kostné tkanivo.

9/11 Zázvor-nevoľnosť

Či už milujete alebo nenávidíte pikantný zázvor, je skvelý pre váš žalúdok. Koreň zázvoru obsahuje zlúčeniny nazývané gingeroly. Blokujú receptory v tráviacom trakte, ktoré spôsobujú nevoľnosť. Použite ho na liečbu rannej nevoľnosti, nevoľnosti pri cestovaní a žalúdočných problémov po operácii alebo chemoterapii. Zázvor môžete jesť v mnohých formách, vrátane kandizovaného, ​​sušeného, ​​čerstvého, nakladaného, ​​práškového a mletého.

10/11Bylinkový čaj-bolesť hrdla

Upokojte bolesť hrdla teplou šálkou bylinkového čaju. Ak vás bolí hrdlo, mätový čaj ho prirodzené znecitlivenie. Klinček a zelený čaj bojujú proti baktériám. Čaj z malinových listovu zmierňuje zápal. Harmanček vám zahojí hrdlo: Pite ho, ak ste zachrípnutý.

11/11Jablká - hnačka a zápcha

Jablká majú vysoké množstvo pektínu, rozpustnej vlákniny v stenách svojich buniek. Ak máte zápchu, rozhýbe sa to. A ak máte hnačku, znižuje zápal a pomáha zmierniť pohyby čriev. Ak chcete získať z jablka čo najviac vlákniny, dajte si aj šupku. Medzi ďalšie potraviny s vysokým obsahom vlákniny patria maliny, varené artičoky a ružičkový kel.

Súvisiace články

Najčítanejšie