1. Ak nádorová masa prerastá do pleury ( tenké membrány pokrývajúce pľúca; pozn. red. ), môže spôsobovať bolesť na hrudi. Bolesť sa môže zhoršovať pri kašli, smiechu alebo hlbokom dýchaní .
  2. Nádory v pľúcach tiež môžu tlačiť na nervy v hrudníku. To tiež môže spôsobovať bolesť na hrudi, chrbte alebo ramenách .
  3. Ak nádor utláča a poškodzuje nervy ovládajúce hlasivky, môže pacienta začať trápiť zachrípnutie .
  4. Rastúci nádor môže spotrebovávať v organizme mnoho kalórií a bielkovín. Rovnako môže rakovina vyvolávať chronický zápal v tele, čo potom vedie k strate svalovej hmoty a chuti do jedla. Výsledkom býva neúmyselná strata hmotnosti .
  5. Prítomnosť nádoru môže tiež viesť k anémii – nedostatku červených krviniek, ktoré prenášajú kyslík do celého tela. Anémia môže spôsobovať únavu a slabosť .
  6. Rakovina pľúc môže oslabovať imunitný systém. Tým je organizmus náchylnejší na infekcie (nielen) dýchacích ciest  a horšie s nimi bojuje.
  7. Opuch tváre alebo krku môže u pacienta s rakovinou pľúc nastať tým, že nádor v pľúcach stláča alebo blokuje hornú dutú žilu. To vedie k nahromadeniu krvi v hlave a krku. Rovnako môže ísť o dôsledok zväčšenia lymfatických uzlín, do ktorých sa rakovinové bunky šíria.
  8. Problémy s prehĺtaním alebo bolesť pri prehĺtaní môže u pacienta s rakovinou pľúc vznikať rastom nádoru v priedušnici alebo pažeráku. Rovnako môžu zväčšené lymfatické uzliny v medzihrudí tlačiť na pažerák alebo priedušnicu. Môže ísť aj o poškodenie nervov, ktoré ovládajú prehĺtanie.
  9. Niekedy sa u rakoviny pľúc objavuje zvláštny príznak: paličkovité prsty ( prejavujú sa zdurením končekov prstov; pozn. red. ). Presný mechanizmus vzniku tohto príznaku nie je úplne objasnený. Predpokladá sa, že zahŕňa zvýšený prietok krvi do pľúc a produkciu hormónov a rastových faktorov. Toto následne vedie k zadržiavaniu tekutín a opuchom, vrátane zväčšenia končekov prstov.