Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Psychológ vraví, že post-traumatickou poruchou môžu trpieť aj svedkovia tragickej udalosti, akou bol aj náraz vozidla do ľudí na Zochovej
Zdielať na

Psychológ vraví, že post-traumatickou poruchou môžu trpieť aj svedkovia tragickej udalosti, akou bol aj náraz vozidla do ľudí na Zochovej

BRATISLAVA / Nehoda, pri ktorej vodič pod vplyvom alkoholu narazil do ľudí stojacich na autobusovej zastávke Zochova v Bratislave, si už žiaľ vyžiadal 5 ľudských životov. Ďalšie zranené osoby sú v starostlivosti v nemocnici. Odbornú pomoc však môžu potrebovať aj svedkovia tejto tragickej udalosti. Psychológ hovorí o post-traumatických poruchách.

"Následky môžu byť naozaj veľmi vážne," hovorí Marek Madro, psychológ z internetovej poradne IPčko.SK "Môžeme hovoriť o post-traumatickej stresovej poruche, depresii, úzkosti, ďalších prejavoch, s ktorými ako odborníci vieme pomôcť." Preto odporúča, aby všetci, ktorých táto tragédia zasiahla, vyhľadali odbornú pomoc, ak majú pocit, že prežívajú úzkosť či strach.

"Je veľmi dobré sa teraz obklopiť ľuďmi, ktorým dôverujete, v spoločnosti ktorých sa cítite bezpečne," dodáva Marek Madro. "Môžete však osloviť aj odborníkov a požiadať ich o pomoc." Zároveň odporúča vykonať aspoň jednu aktivitu, ktorú bežne človek robí a ktorá mu spôsobuje radosť, urýchli to proces návratu do normálu.

Súvisiace články

Najčítanejšie