Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Káva verzus zelený čaj. Čo vás povzbudí viac?
Zdielať na

Káva verzus zelený čaj. Čo vás povzbudí viac?

Sladené sýtené nápoje sú najmenej vhodné.

Blahodarné účinky zeleného čaju boli známe už pred tisíckami rokov v Číne aj v Japonsku. V modernom svete ich dokazujú tisícky vedeckých štúdií. Je to nápoj, ktorý podporuje a chráni telo. Mimoriadne prospešný je aj pre aktívnych a rekreačných športovcov. Z hľadiska povzbudenia organizmu mu odborníci dávajú prednosť

Prečo je zelený čas lepší ako káva?

  • Polyfenoly z rodiny antioxidantov, katechény, teíny a ďalšie látky ukryté v každom lístku zeleného čaju robia zo šálky tohto nápoja koktail pre zdravie, imunitu aj energiu.
  • povzbudzujúci účinok podobne ako káva, no na rozdiel od nej nedráždi žalúdok ani citlivých ľudí.
  • Povzbudzujúci účinok kávy nastupuje takmer okamžite po jej vypití a trvá niekoľko desiatok minút, po vypití šálky kvalitného zeleného čaju je sila a energia organizmu „nakopávaná“ postupne a efekt trvá dlhšie.
  • Chráni srdce, nervovú sústavu, pomáha pečeni aj cievam a pri pravidelnom pití pomáha aj pri chudnutí a udržiavaní si hmotnosti

Pozor, denne sa odporúča vypiť dve až tri šálky zeleného čaju, teda maximálne 750 ml. Aby ste zo zeleného čaju získali skutočne všetky jeho benefity,  je vhodné pripravovať si ho zo sypaných zelených lístkov alebo z lístkov v pyramídkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie