Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nemocnica v Komárne má nový urgentný príjem. Chýba zdravotnícky personál
Zdielať na

Nemocnica v Komárne má nový urgentný príjem. Chýba zdravotnícky personál

KOMÁRNO / Nemocnica má nový urgentný príjem. Vybudovaný bol počas plnej prevádzky a v porovnaní s niektorými viac ako storočnými pavilónmi nemocnice je doslova skokom do budúcnosti.

Lekári a sestričky 120-ročnej nemocnice v Komárne, ktorej ešte minulý rok hrozilo zatvorenie, sa dnes môžu tešiť z nového urgentného príjmu.

Projekt za viac ako 11 miliónov eur, vznikol prepojením dvoch starých samostatných budov interného a chirurgicko-gynekologického pavilónu. "Tie priestory tu boli skutočne v katastrofálnom stave, tak sme museli začať niečo robiť," informuje Miroslav Jaška, riaditeľ nemocnice v Komárne. 

Na prízemí nového urgentu je príjem, ambulancie a lôžka, na poschodí dominujú tri operačné sály delené podľa zamerania operačných výkonov. "Na jednej ploche príde pacient k ošetreniu na ambulancii, príde ku komplexnej diagnostike," tvrdí Miroslav Jaška.

Vybudovaný je aj osobitný vchod pre rýchlu zdravotnícku pomoc zo zadnej časti budovy. "Lekárom sa zmení len štýl a prevádzka práce, tých už dnes máme na tento urgentný príjem pokrytý," dodáva riaditeľ nemocnice. Väčší problém vidia v nedostatku zdravotných sestier, asistentov a sanitárov.

Súvisiace články